lunes, 18 de mayo de 2009

VIDEOJOCS ADICTIUS

Arrel del treball realitzat de "Jocs digitals, programari i educació infantil", m'ha preocupat el tema de quanta estona es recomanable que els nens dediquin als jocs ja que considero que sense un control per part d'un adult es pot fer un ús abusiu, perjudicial per als alumnes, que pot arribar a crear adicció.

És important ser conscient com a futurs mestres de com aquests recursos poden afectar als nostres alumnes. Intentem concienciar-los des de petits per tal de que adquireixin un bon hàbit pel que fa a l'ús dels videojocs.

Cmap Tools

El Cmap Tools és un programa per a elaborar mapes conceptuals. Aquest ofereix les característiques necessaries que ha de tenir un software per a complir amb els objectius d'aprenentage establerts per la categoria d'eines d'aprenentatge visual i del model curricular interactiu d'informàtica.

lunes, 4 de mayo de 2009

EINES DE GOOGLE

Fem un enllaç a un document de google

Fem un enllaç a una presentació

Incrustem la presentació:


Fem un enllaç a un formulari de Google

EINES DE GOOGLE

Fem un enllaç a un document de Google

domingo, 3 de mayo de 2009

LA PISSARRA DIGITAL

La pissarra digital, pissarra digital interactiva, o PDI és un sistema tecnològic que es troba compost per un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta ampliat sobre una pantalla allò que es veu al monitor de l'ordinador.
Cal distinguir però entre una "pissarra digital" i una "pissarra digital interactiva", ja que hi trobem una diferència essencial i es que mentre que a la pissara digital es pot interactuar sobre les imatges projectades mitjançant els perifèrics de l'ordinador (ratolí, teclat,...), en les pissares digitals es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.



Aquí teniu un video com a exemple de l'ús que realitzen a una escola rural:

domingo, 26 de abril de 2009

XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa Ctalunya)


Aquesta pàgina és un recull de recursos i pàgines per a l'ensenyament de diversos nivells. És una pàgina molt interessant que els mestres hem de tenir com a referència.

Són molts els enllaços interessants que podem consultar en aquesta pàgina, però m'agradaria destacar alguns dels que vam consultar a l'última classe de NTAE:

- Els recursos del mestre (disposa d'una "caixa d'eines" i d'un apartat amb els recursos més destacats com el JClic, Àgora, Prestatgeria, etc).

- Projectes en xarxa (espai en el que els mestres volen participar en projectes interescolars com, per exemple, "Què m'expliques", espurn@ proposa la creació de relats digitals).

- Storytelling relats 2.0

- Formació permanent (cursos per a la formació permanent i continuada dels docents)

- Escola oberta (recursos, materials, jocs i activitats per a l'aprenentatge a l'educació infantil)

domingo, 19 de abril de 2009

EDUCACIÓ EN LA COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL


Consultant la pàgina web http://www.xtec.cat/, vaig trobar el programa d'innovació educativa que fa referència a l'educació en la comunicació audiovisual.
Aquesta pàgina conté diferents enllaços, experiències, recursos, etc, però en especial trobo interessant que consulteu l'apartat de preguntes i respostes, on us poden resoldre qüestions com:

- Què és l'ECA?

- Per què és important potenciar la competència comunicativa audiovisual?
- En quines àrres cal ensenyar les dimensions de la competència comunicativa audiovisual?
Aquestes i altres preguntes les trobareu a l'enllaç introduït anteriorment.


jueves, 9 de abril de 2009

Necessitats Educatives Especials


Estem relament preparats per educar a nens amb necessitats educatives especials? Tenim les eines adequades per treballar amb ells?...

Aquestes i d'altres preguntes ens aborden quan ens trobem amb aquests alumnes a l'aula. De manera que hem d'intentar recollir totes les propostes educatives que trobem, com per exemple el "proyecto aprender", què és un recurs multimèdia interactiu dirigit a alumnes amb NEE.
Al següent enllaç: http://ares.cnice.mec.es/nnee/generales/marco.swf podeu trobar activitats relacionades amb l'autonomia personal, que facilitaran aprenentatges posteriors com el de l'esquema corporal, exercicis de discriminació visual, raonament lògic i numèric, etc




ISFTIC




És molt important que com a mestres, rebem una formació continuada per estar al corrent de les actualitzacions i novetats que es puguin donar als diferents àmbits educatius. Especialment, amb les noves tecnologies que avençen ràpidament. El ISFTIC (Institut Superior de Formació i Recursos en Red per al Professorat) és el lloc idoni en el qual podrem consultar cursets que sofereixen destinats al professorat, recursos, enllaços d'interés etc...
Consulteu-lo!

domingo, 29 de marzo de 2009

JOCS EDUCATIUS




La pàgina web edu365.cat és una adreça molt interessant per trobar informació relacionada amb l'àmbit educatiu. Les etapes a les qual s'adreça van desde infantil fins al batxillerat o els cicles formatius.

En relació amb el treball sobre jocs educatius que estic portant a terme a NTAE he trobat uns jocs per a infantil molt adients per a aplicar-los a l'aula.




Feu la prova!

domingo, 22 de marzo de 2009

OpenOffice impress com a eina!

Aquesta és una eina per a crear presentacions originals i atractives per als petits!
Possibles usos a l'aula:

- Activitats:
  1. Reconèixer una imatge modificada o enmascarada.
  2. Exercicis de rapidessa visual i memòria.
  3. Reconèixer sons.

Podeu aconseguir una còpia gratuita en aquesta adreça http://es.openoffice.org/

domingo, 15 de marzo de 2009

INTERCANVI A LA XARXA



Considero que amb la incoporació de les noves tecnologies al món de l'educació podem fer uns grans avenços. L'E- TWINNING és un programa què crea un agermanament escolar entre dos o més centres educatius de països diferents (pertanyents a la UE) a través d'internet, de manera que aprenguin l'un de l'altre.

Els centres integren la diversitat europea i estableixen relacions de cooperació de gran valor pedagògic. Alguns dels pilars d'aquest projecte d'intercanvi telemàtic són:

- L'ús de les noves tecnologies

- El treball cooperatiu entre l'alumnat de diferents països

- L'aprenetatge de l'anglès

- L'educació en valors

Gràcies a a quest tipus de projectes, els alumnes aprenen a fer recerca de la informació, redactar documents, adjuntar i manejar fitxers audiovisuals, utilitzar la bústia de correu i el fòrum per comunicar-se, etc però el més important, és que podem realitzar un treball cooperatiu amb d'altres assignatures, de manera que els alumnes desenvolupen la seva creativitat i autonomia d'aprenentatge i fan ús de diferents tipologies textuals.

Les noves tecnologies proporcionen aquest espai d'intercanvi necessàri per al treball cooperatiu.

martes, 10 de marzo de 2009

Hipermèdia


Hipermèdia és la combinació de multimèdia i interactivitat (enllaç, video, imatge i text).

lunes, 9 de marzo de 2009

Tot el que es pot trobar al blog


  • Exercicis de tipus pràctic realitzats a l'aula
  • Resums, comentaris o ampliació dels continguts del temari
  • Resenyes i comentaris sobre espais i recursos web
  • Presentació de notícies d'actualitat referides a les TIC
  • Reflexions sobre el propi procés d'aprenentatge
  • Presentació i comentari de les millors entrades realitzades al propi bloc